Internetproviders

Het valt niet altijd mee om een keuze te maken. Vaak ga je af op wat je van anderen weet of op je eigen ervaring met een bepaald bedrijf. Zo is dat ook met internet. Er zijn nogal wat providers op de markt. Wie is voor mij de beste, is dan ook de lastigste vraag. Vergelijkingssites als Tros Radar bieden inzicht in de prestaties, uitgaande van de ervaringen van anderen. Is dit voldoende om een keuze te maken? Kan dit er toe leiden dat ik overstap naar een andere provider?

Geld
We hebben nogal wat abonnementen als het op communicatie aankomt. Vaak een normale telefoonaansluiting, dan de abonnementen per gezin voor de GSM’s, de internetverbinding en soms zelf al glasvezel. Steeds meer internetproviders bieden overigens totaalpakketten aan, waarin naast de vaste telefoonaansluiting, de internetverbinding en het tv-signaal zijn opgenomen. Weer stelt zich de vraag, wie is voor mij de meest geschikte? Wat is goedkoper, losse abonnementen of een totaalabonnement?

Bereik
Wat natuurlijk belangrijk is bij internet is de downloadsnelheid. Die bepaalt hoe langzaam of snel de verbinding is. Of toch niet? In eerste instantie zou een downloadsignaal van 40mb toch sneller moet zijn dan een signaal van 8mb, maar dat is niet per sé het geval. De snelheid wordt namelijk niet door de provider, maar door de kabel, die voor de verbinding zorgt, bepaald. Een goede provider zal u helpen bij de keuze van uw verbinding en u ook open en eerlijk melden dat een zwaardere verbinding nu nog geen nut heeft, want de kabel kan dat signaal niet aan.
Het is dan ook goed, mocht u van provider willen veranderen, deze vraag te stellen bij de nieuwe provider.

Service
Een ander belangrijk punt is de service. Kan ik bij mijn provider terecht als iets mis is met mijn internetverbinding en hoe word ik dan geholpen? Er zijn providers met een voortreffelijke klantenservice. Dat alleen al kan de moeite waard zijn om niet weg te gaan of om over te stappen.
Hoe het ook zij, gelukkig hebben we de keus uit meerdere aanbieders. Jammer dat het kiezen zo moeilijk is. Of, valt dat best mee, want uiteindelijk is een goede verbinding in relatie tot een faire prijs toch alles wat we nodig hebben? Hebt u het gevoel dat dat goed zit? Prima. Zo niet, ga eens op zoek naar informatie en kijk dan of en naar wie u overstapt.